Tahribatsız Muayene (NDT)

 CTI Muayene ve Denetim A.Ş. standartlar, yönetmelikler, prosedürler ve müşteri istekleri doğrultusunda yönlendirildiği gibi, yeni bileşenler üzerinde sızıntı testinin çeşitli yöntemlerini gerçekleştirebilir mevcut şartlar dahilinde sızıntıların tespit edilmesine yardımcı olmaktadır.


Kabarcık Testi

Kabarcık testi, birçok farklı bileşende sızıntıyı bulmak için kullanılır. En yaygın iki kabarcık kaçak testi, doğrudan basınç tekniği ve vakum kutusu tekniğidir. Doğrudan basınç tekniği, bir bileşenin bir gazla basınçlandırılmasıyla ve daha sonra ya bir çözelti içine daldırılarak ya da bileşenin dışına bir çözelti uygulanarak gerçekleştirilir. Bir sızıntı varsa, solüsyondan geçen sızan gaz nedeniyle yüzeyde kabarcık oluşacaktır. Vakum kutusu tekniği, doğrudan basınçlandırılamayan veya bir parçanın her iki tarafına da erişimin olmadığı yerlerde gerçekleştirilir. Test, bir basınç sınır yüzeyinin bir alanına bir çözüm uygulanarak ve alan boyunca bir basınç farkı yaratarak, atmosferik hava gibi sızıntı gazı olarak kabarcıkların oluşumuna neden olacak gerçekleştirilir.

Halojen Diyot Testi

Halojen diyot detektörü prob testi, bir izleyici gaz ve bir detektör prob kullanılarak halojen varlığını tespit etmek için bir sızıntı testi gerçekleştirmenin bir yoludur. Bir basınç sınırı boyunca halojenin saptanması, bir sızıntının varlığına işaret eder.

Basınç Değişimi

Basınç değişimi testi, kapalı bir bileşenin veya sistemin belirli bir basınç veya vakumdaki sınırları boyunca kaçak oranını belirlemek için yapılır. Basınçtaki değişimi bir süre boyunca izleyerek, bir basınç sisteminde basınç kaybı veya vakum altında bir sistemdeki basınç artışı ile sızıntı oranı belirlenebilir. Basınçtaki değişim daha sonra, zaman birimi başına düşen basınçta, birim hacimdeki veya birim zamandaki kütle değişiminin maksimum izin verilebilir değişimi ile karşılaştırılabilir.

Kütle Spektrometresi

Helyum sızıntısı kütle spektrometresi testi, basınç sınırında çok küçük sızıntıları tespit etmenin bir yoludur. Test, helyum moleküllerinin varlığını tespit etmek üzere kalibre edilen bir kütle spektrometresi kullanılarak gerçekleştirilir. Helyum molekülleri çok küçüktür, bu yüzden bir izleyici gaz olarak helyum kullanmak diğer sızıntı testlerinin bulamayacağı çok küçük sızıntılar bulacaktır. Bu, 3 yoldan biriyle gerçekleştirilebilir: - Dedektör-prob tekniği - Tracer-probe tekniği - Hood tekniği Detektör-prob testi, bir bileşeni helyum gazı ile basınçlandırarak ve ardından “koklama” bileşeninin varlığını taramak suretiyle gerçekleştirilir. Dedektör problu helyum. Helyum sızıntısının varlığını doğrulamak için kütle spektrometresi izlenir. İzleyici-prob testi, bileşeni bir vakum altında yerleştirerek ve kütle spektrometresine bağlayarak gerçekleştirilir. İzleyici probu daha sonra test edilen bileşen etrafına helyum püskürtmek için kullanılır. Helyum sızıntısının varlığını doğrulamak için kütle spektrometresi izlenir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Kabul Ediyorum